TenToon in Syrische Sferen op Festival Schalkwijk aan Zee

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01/09/2019
13:10 - 13:45

Locatie
Molenplas

Categorieën


Op zondag 1 september vindt het Schalkwijk aan Zee festival voor het zevende jaar plaats aan de Molenplas in Haarlem-Schalkwijk! Het wordt een gezellige, culturele dag voor jong en oud bomvol livemuziek, theater, lekker eten en andere leuke activiteiten!

TenToon speelt van 13.10-13.45u samen met de Syrische muzikante Shaza Manla een ontroerend programma met prachtige klanken uit het Midden-Oosten. De vele mythes en sages, adembenemende authentieke instrumenten en duizenden jaren van cultuur maken van deze regio een muzikale oase.

Shaza is geboren in Damascus en zij speelt vanaf haar zevende qanun, een Arabisch snaarinstrument. In 2015 is ze samen met haar oudere zus Jawa naar Nederland gekomen. Shaza woont in Haarlem en geeft regelmatig concerten met haar zus.

Klassieke componisten, zoals Tsjaikovski en Saint-Saens, zijn in hun werk door beïnvloed door deze Oosterse invloeden en TenToon arrangeert een aantal hoogtepunten voor dit project.
Nawras en Shaza zullen prachtige Syrische liederen ten gehore brengen met traditionele zang en instrumenten zoals de oed en qanun.