Nieuwjaarsconcerten met Oukje den Hollander

Op 1 januari 2017 zijn wij weer te gast in de prachtige Philharmonie in Haarlem. Hier zullen wij wederom een spetterend Nieuwjaarsconcert verzorgen met als soliste zangeres Oukje den Hollander. Zij zal ook met ons optreden tijdens ons Oudejaarsconcert in Middelburg (29-12-2016) en tijdens de nieuwjaarsconcerten in Den Bosch (07-01-2017) en Tilburg (08-01-2017).

TenToon start het nieuwe jaar met een verrassend programma geïnspireerd op de Victory Boogie-Woogie, Piet Mondriaans onvoltooide meesterwerk. Samen met zangeres en actrice Oukje den Hollander laat TenToon zich inspireren door deze Hollandse Meester. De muzikale connecties liggen misschien niet direct voor de hand en laten zich net als dit mysterieuze schilderij niet 1, 2, 3 ontrafelen..

Uiteraard mag een swingende knipoog naar de Weense traditie in dit Nieuwjaarsconcert niet ontbreken. TenToon en Oukje zullen u met een goed gevoel het nieuwe jaar in leiden met prachtige arrangementen van bekende en onbekende parels van onder andere Ludwig von Beethoven, Eric Satie en Jacques Brel.

Biografie Oukje den Hollander
Oukje den Hollander (Leiden, 1988) studeerde af aan de prestigieuze Master ‘Theaterzanger/Singer-performer’ aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en het Conservatorium van Amsterdam onder artistieke leiding van Ruut Weissman. Eerder behaalde zij haar Bachelordiploma Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag en studeerde zij een jaar lang in Berlijn bij de Duitse mezzosopraan Gundula Hintz.

Oukje betrad poppodia in binnen- en buitenland met THE KYTEMAN ORCHESTRA, in een tour langs onder andere Berlijn, Frankfurt, München en Moskou. Ze zong en speelde in veelzijdige producties waaronder TULPMANIA in een regie van Paul Koek bij de Veenfabriek Leiden i.s.m. het Asko|Schönberg Ensemble, Desdemona in een bewerking van Verdi’s OTHELLO bij Likeminds Amsterdam, SPRAAKWATER bij Theatermakershuis de Queeste (BE) en PEPTALKS op Theaterfestival de Parade. Haar twee soloprogramma’s ARIA VAN EEN ANGSTHAAS en ZELFZUCHT waren onder andere te zien bij Frascati, het Compagnietheater, de Operadagen Rotterdam en in de Tolhuistuin te Amsterdam. Ook vormt ze samen met schrijver en regisseur Frank Siera en productieleidster Selma Hanzon het muziektheatercollectief KASSETT waarmee Oukje onder andere speelde op Over het IJ Festival en Grachtenfestival Amsterdam.