Kinderdansvoorstelling ‘Mijn Eiland’

TenToon ensemble presenteert de kinderdansvoorstelling ‘Mijn Eiland’ in samenwerking met danseres Kathrin Gramelsberger.

Een select trio van TenToon ensemble bestaande uit saxofoon, contrabas en slagwerk gaat tijdens de voorstelling ‘Mijn Eiland’ op zoek naar de verhalen van kinderen van verschillende achtergronden in de Nederlandse maatschappij. Ze leren elkaar tijdens ‘Mijn Eiland’ beter kennen door naar elkaars verhalen te luisteren. Vervolgens ervaren ze moderne dans en muziek en tot slot kunnen ze instrumenten bekijken en leren kennen.

De doelgroep is kinderen van 3 tot 8 jaar bij een evenement of in een basisschool.

De voorstelling is gebaseerd op het kinderboek ‘Island Born’ van Junot Díaz. In het boek krijgt Lola op school de opdracht om een tekening te maken van de plek waar zij is geboren. Zij is geboren op een eiland, maar kan zich er niks meer van herinneren. Lola gaat daarom luisteren naar de verhalen van kennissen en familie en maakt uiteindelijk een prachtige tekening.
Vervolgens krijgen de kinderen de kans om hun creativiteit te gebruiken bij dit verhaal. Net als Lola wordt hen gevraagd iets te tekenen of te knutselen wat ze kennen van de plek waar zij zelf geboren zijn óf van de plek waar hun ouders of grootouders vandaan komen.
Als de werkjes af zijn kunnen deze bewonderd worden en kunnen verhalen gedeeld worden. Dan is het tijd voor de dansvoorstelling van TenToon en Kathrin Gramelsberger. Met moderne dans en muziek wordt in 20 minuten het verhaal van Lola uit het boek verteld. De werkjes van de kinderen worden in de voorstelling gebruikt als decor.

* ‘Mijn Eiland’ wordt gemaakt met de anderhalve meter samenleving in gedachte. Zo komt TenToon voor deze gelegenheid met drie muzikanten in plaats van tien. Daardoor is er voldoende afstand en logischerwijs dus ook geen contact tussen de spelers tijdens de voorstelling en repetities. Bovendien is de voorstelling voor kinderen van 5 tot 8 jaar, die geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. De begeleiders moeten dat uiteraard wel.