TenToon in Syrische Sferen op het Grachtenfestival

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 13/08/2019
21:00 - 22:00

Locatie
De VerbroederIJ

Categorieën


Op 13 augustus laten we weer van ons horen op het Grachtenfestival. Ook dit jaar spelen we op een prachtige locatie lans de oevers van het IJ.
Het concert zal plaatsvinden in het gloednieuwe paviljoen van het nieuwste stadsstrand De VerbroederIJ.
De VerbroederIJ is een ontmoetingsplek voor vele buurtinitiatieven en  activiteiten.

Tijdens dit concert zullen verschillende culturen en klanken elkaar ontmoeten.
We spelen samen met de Syrische muzikanten Nawras Altaky en Shaza Manla een ontroerend programma met prachtige klanken uit het Midden-Oosten. De vele mythes en sages, adembenemende authentieke instrumenten en duizenden jaren van cultuur maken van deze regio een muzikale oase.

Vocalist en oed-speler uit Utrecht Nawras ontdekt de wereld door verschillende samenwerkingen en multiculturele projecten. Hij speelt klassieke, oosterse, traditionele en arabische pop muziek.
Shaza is geboren in Damascus en zij speelt vanaf haar zevende qanun, een Arabisch snaarinstrument. In 2015 is ze samen met haar oudere zus Jawa naar Nederland gekomen. Shaza woont in Haarlem en geeft regelmatig concerten met haar zus.

Klassieke componisten, zoals Tsjaikovski en Saint-Saens, zijn in hun werk door beïnvloed door deze Oosterse invloeden en TenToon arrangeert een aantal hoogtepunten voor dit project.
Nawras en Shaza zullen prachtige Syrische liederen ten gehore brengen met traditionele zang en instrumenten zoals de oed en qanun.

Klik hier voor meer informatie over de VerbroederIJ. Kaarten zijn te koop via de website van het Grachtenfestival.