Syrische Sferen in de Moravische Kerk Haarlem

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01/09/2019
16:00 - 17:00

Locatie
Moravische Kerk

Categorieën


Op zondag 1 september 2019 om 16.00u geeft TenToon in samenwerking met Stichting Stem in de Stad een concert in de Moravische kerk in Haarlem (5 minuten lopen vanaf het station).

Het concert is gratis toegankelijk voor iedereen!

A beautiful fusion of traditional Syrian and classical Western music brought by top musicians from both cultures.
Sunday 1st of September 2019
4-5 PM (entrance free)
Moravian church
Parklaan 34, Haarlem
a 5 minute walk from Haarlem station

TenToon speelt samen met de Syrische muzikante Shaza Manla een ontroerend programma met prachtige klanken uit het Midden-Oosten. De vele mythes en sagas, adembenemende authentieke instrumenten en duizenden jaren van cultuur maken van deze regio een muzikale oase.
Klassieke componisten, zoals Tsjaikovski en Saint-Saëns, zijn in hun werk door beïnvloed door deze Oosterse invloeden en TenToon arrangeert een aantal hoogtepunten voor dit project.


Shaza is in 2003 geboren in Damascus. Op zevenjarige leeftijd begon ze in Egypte met Kanoen-les bij de beroemde docent Saber Abdulsatar. Ze gaf al gauw concerten samen met haar oudere zus Jawa op oed.
In 2015 kwam ze naar Nederland waar ze door ging met het geven van concerten. Ze heeft onder andere in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ gespeeld en was te gast bij het televisieprogramma Vrije Geluiden. Daarnaast heeft ze ook in het buitenland gespeeld met o.a. Jordi Savall.
In 2017 won ze de eerste prijs in de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble met haar compositie ‘It doensn’t matter’. In 2019 heeft Shaza met haar zus voor de koning en koningin gespeeld tijdens het Koningsdagconcert. 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Haarlem, Vluchtelingenwerk Nederland, Stem in de Stad en Prins Bernhard Cultuurfonds